You are not connected. Please login or register

Prethodna tema Sljedeća tema Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

1 Video u movie makeru on sri oľu 09, 2011 7:11 pm

Ena.

avatar

Admin
Admin
Kako napraviti video u video movie makeru

1. Start -> All Programs -> Windows Movie Maker
Klikneš na Start, All Programs i pronađeš ikonu do programa Windows Movie Maker. Klikneš i otvori se.

2. File -> Import into Collections
Zatim gore ideš na File, a potom na Import into Collections. Tu odabereš video sa svog kompjutera.

3. Otvoreni videoklip u Kolekciji (Collection), koji vidiš u sredini programa, "rascijepan" je na nekoliko dijelova. Ako neke dijelove želiš izrezati prije dodavanja u Vremensku skalu (Add to Timeline), na pregledu videa (desno) klikneš play, dođeš do dijela videa od kojeg želiš da počinje tvoj novi video, a zatim klikneš na Split the clip into two clips at the current frame (pogledaj sliku da vidiš na koji gumb mislim-označen crvenim okvirom!).

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kad to klikneš, video će ti se "rascijepati" od označenog dijela do kraja tog dijela klipa. Kao što vidiš, dolje imaš još "rascijepanih" klipića, ali o tome kasnije, kad ti budu trebali. Sad ovaj novi dio videa kojeg si dobila pregledaj do kraja, a ako želiš odrezati još koji dio ponovno stisneš play, ideš do dijela do kojeg želiš da traje te ponovno na onaj gumb označen crvenim okvirom na slici. Postupak ponoviš za sve dijeliće videa koje imaš u Kolekciji (Collection) u sredini prozora. Kad sve spojiš onako kako želiš, ono što ti iz Kolekcije više ne treba obrišeš, a ono što ti treba dodaš u Vremensku skalu (desni klik miša -> Add to Timeline).

4. Videoklipovi koje prebaciš u Vremensku skalu (Timeline) tamo su i prikazani (dolje).
Želiš li uz video dodati i glazbu, ideš također na File -> Import into Collections, i sa kompa odabereš neku pjesmu. Prvo će ti biti prikazana u Kolekciji u slučaju da neki dio želiš skratiti, ili ne želiš da ide ispočetka, a postupak skraćivanja pjesme isti je kao kod videa. Kad dobiješ dijelove pjesme koje želiš, sve ih označih i dodaš u Vremensku skalu (desni klik miša -> Add to Timeline). Ako imaš glazbu, naravno da želiš da ti se čuje bolje nego glasovi na video. Da to ostvariš, klikneš na prvu ikonicu u redu gdje ti je onaj mikrofon, povećalo + - itd. (pogledaj sliku-nalazi se odmah na vrhu Vremenske skale (Timeline)). Otvorit će ti se prozorčić Audio Levels, a ovu crticu, koja se nalazi na sredini, povučeš skroz desno, tj. do Audio/Music. Sad će ti se glazba, ako je odlučiš dodati u pozadinu, bolje čuti.

[You must be registered and logged in to see this image.]

5. Skroz s lijeve strane, pored Kolekcije, vidiš Movie Tasks (pogledaj sliku), tj. pod brojem 1. Capture video, pod 2. Edit movie, pod 3. Finish movie... Ukoliko želiš dodati neke efekte (View video effects), prijelaze između klipova (View video transitions) ili želiš dodati tekst (Make titles or credits), gledaš broj 2. Edit movie te klikneš na odgovarajuće i pojavit će ti se na mjestu Kolekcije.
Primjerice, ako želiš dodati efekte, klikneš na View video effects i odabereš recimo Blur, a zatim to označiš lijevom tipkom miša i "voziš" do Vremenske skale te staviš ispred ispred, iza ili između klipova. Ako želiš dodati prijelaze između klipova, klikneš na View video transitions i odabereš Bars, te isto tako značiš lijevom tipkom miša i "voziš" do Vremenske skale te staviš ispred između klipova. Ako želiš dodati tekst klikneš na Make titles or credits, odabereš gdje želiš da ti se tekst pojavljuje (Na početku, prije označenog klipa, na označenom klipu, poslije označenog klipa ili na kraju). Tada se pojavi prazno polje u koje upišeš željeni tekst, a kad završiš, klikneš ispod polja na Done, add title to movie. Tekst će ti se pojaviti na Vremenskoj skali između Video i Audio, tj. na traci Transition, i možeš ga proširivati ili smanjivati, ovisno o tome koliko dugo vremena želiš da ti se pojavljuje na klipu.
U programu doista nije teško raditi, tako da možeš brzo naučiti. Ako si zadovoljan/na time što si napravio/la, skroz lijevo gledaš broj 3. Finish Movie, klikneš na Save to my computer, odabereš naziv i datoteku u kojoj želiš spremiti, zatim next i finish. Video će ti se sam reproducirati kad je gotov...

Korisnički profil

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.


Free forum | © PunBB | Free forum support | Kontaktiraj | Report an abuse | Create a blog